Het merk ‘Pet Remedy’

Het merk Pet Remedy is nog niet bij iedereen bekend. Ikzelf gebruik het al zo’n vijf jaar naar volle tevredenheid. In dit blog vertel ik je wat Pet Remedy is en welke resultaten ik er mee heb bereikt.

Wat is Pet Remedy?

Pet Remedy is een middel dat zorgt voor kalmering en ontspanning wanneer jouw kat dat nodig heeft. Het is verkrijgbaar als spray, in een verdamper en als doekjes. 

Pet Remedy is gemaakt van puur natuurlijke oliën zoals valeriaan, vetiver, basilicum en muskaatsalie. Deze combinatie van oliën zorgt ervoor dat de hersenen een signaal afgeven aan de zenuwen, waardoor jouw kat tot rust komt.

In tegenstelling tot andere merken werkt Pet Remedy dus niet met synthetische feromonen, maar ondersteunt het de lichaamseigen neurotransmitters.

Hoewel ik dit blog natuurlijk voor de kattenliefhebber schrijf, is het goed om te vermelden dat Pet Remedy voor álle huisdieren gebruikt kan worden. Ik ken zelfs iemand die het voor zichzelf gebruikt om de onrust van een drukke dag kwijt te raken.

HW Pet Remedy starterset

Hoe gebruik je Pet Remedy?

Pet Remedy kun je in allerlei situaties gebruiken die onrust of stress veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de dierenarts, de onrust tijdens de feestdagen en het vuurwerkgeknal rondom oud & nieuw of de introductie van een nieuw huisdier.

Spray

De spray kun je in de omgeving van jouw kat sprayen, of bijvoorbeeld op een slaapmandje of op een knuffeltje dat meegenomen wordt naar de dierenarts (en dat je eventueel in het reismandje legt). Hoewel de spray veilig is voor huid en vacht, adviseer ik om de spray niet op de vacht van jouw kat te sprayen. Jouw kat kan dan namelijk niet meer ‘ontsnappen’ aan de spray en katten willen juist graag een keuze hebben. De spray werkt 2 tot 8 uur.

Verdamper

De verdamper is verkrijgbaar als startset inclusief vulling. De vulling draai je in de verdamper en de verdamper plug je in het stopcontact. De verdamper zorgt voor een continu gelijkmatige verspreiding van Pet Remedy in een ruimte tot 60 m2. Eén vulling gaat zo’n 60 dagen mee. Dat is ongeveer 2 maanden! Er is ook een navulling verkrijgbaar voor als je al een verdamper hebt. De verdamper gaat zo’n 5 vullingen meer en is dan voor de veiligheid aan vervanging toe.

Doekjes

De doekjes zijn per stuk verpakt in een omverpakking van 12 doekjes. De doekjes zijn biologisch afbreekbaar en zijn als het ware ‘geïmpregneerd’ met Pet Remedy. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van de doekjes voor katten, omdat ik geen meerwaarde zie ten opzichte van de spray en/of verdamper. Het advies van Pet Remedy is om met een doekje over de snuit of borst van het huisdier te wrijven en dat is nu juist wat ik bij katten niet zou adviseren (zie mijn opmerking bij ‘spray’. Mogelijk hebben de doekjes voor honden wel een toegevoegde waarde.

Persoonlijke ervaring

Ik heb meerdere keren hele goede ervaringen gehad met Pet Remedy bij mijn katten. 

Pet Remedy - Mystic
Mystic aan het kwijlen onderweg naar de dierenarts

Mystic (1)

Mystic was onze eerste Siberische Kat en ze kwam helemaal vanuit Rusland per vliegtuig en trein naar Nederland. Ik haalde haar op bij Utrecht Centraal Station en nam haar in de auto mee naar Waalwijk. Ze was onderweg heel ontspannen  en ze ging meteen op onderzoek uit toen ze thuis was. 

Thuis was ze een hele stabiele en zelfzekere kat. Totdat ze naar de dierenarts moest voor een kittenconsult. Ik had letterlijk de auto nog niet gestart of ze begon te schuimbekken van de stress. Vanaf dat moment schuimbekte ze elke keer zodra we een autoritje moesten gaan maken… hartstikke zielig! Bij een langere autorit, bijvoorbeeld wanneer er een HCM-echo gemaakt moest worden, zat ze zelfs ook nog te hijgen van de stress. 

Totdat ik Pet Remedy ontdekte. Ik sprayde wat op het dekentje dat altijd mee in het reismandje gaat en ze stapte in erin. Tijdens de autorit was ze rustig, alert, ze schuimbekte of hijgde niet en ze zat zelfs met haar pootjes in het dekentje te kneden! Ze kwam kalm en ontspannen bij de dierenarts aan. Het was alsof er een wonder gebeurde!

Mystic (2)

Toen Tennessee, één van onze andere katten, onder narcose een gebitsreiniging had ondergaan, had ze nog last van de narcose toen ze thuis kwam. Ze wankelde tijdens het lopen, ze rook natuurlijk naar de dierenarts en ze was moe en sloom. De andere katten en vooral Mystic herkenden haar niet en ze vertrouwden het voor geen meter, die ‘vreemde’ kat in huis!

Tennessee wankelde naar boven en Mystic heeft hartstikke lang op de punt van de eettafel gezeten, ogen gefixeerd op de trap naar boven want daar zat het ‘onbekende monster’. Ze was niet van die plek af te krijgen. Toen besloot ik Pet Remedy oop de trap te sprayen. Mystic kwam warempel van haar plek af en snuffelde aan de trap. Ken je dat gevoel dat je ontdekt dat je je schouders optrekt van de stress, even goed uitademt en je schouders weer laat zakken? Dat is precies wat ik bij Mystic zag gebeuren. De spanning verdween als sneeuw voor de zon. De andere katten volgden haar voorbeeld. Tennessee werd weer herkend en alle katten waren weer tot rust gekomen. Bijzonder om dit mee te maken!

Maternale hormonen

Met de Siberische Kat hebben mijn man en ik gefokt. Kittens zijn heel lief en schattig, maar onder invloed van hormonen kunnen moeders erg beschermend zijn en moeite hebben met andere katten of kittens om hen heen. Toen onze Aoibhe een week of 6 na Mystic was bevallen, bleef ze onrustig. De kittens van Mystic waren ontzettend druk met het verkennen van de wereld en Aoibhe had nog hele kleine kwetsbare ukkies. Ze deed niet lelijk, maar de onrust was duidelijk merkbaar. 

Toen heb ik de Pet Remedy verdamper in het stopcontact gedaan. Aoibhe ontdooide, liet Mystics kittens makkelijker toe bij haar kittens en beide nestjes groeiden ondanks het leeftijdsverschil samen op. De Pet Remedy gaf nét dat zetje dat Aoibhe nodig had.

Pet Remedy en kittens
Tante Black Velvet krijgt het vertrouwen om ongestoord naar haar 7 weken jongere nichtjes en neefjes te kijken en met ze te spelen.

En verder...

Ik gebruik Pet Remedy (spray) regelmatig bij aanvang van een trimbeurt wanneer ik merk dat de kat het erg spannend vindt. Ook zet ik het in bij katten waar ik kom oppassen wanneer ik zie dat ze onrustig zijn, zeker tijdens de feestdagen wanneer er in de buurt met vuurwerk geknald wordt. Ook heb ik de Pet Remedy verdamper ingezet toen onze Beer afgelopen zomer was geopereerd waardoor hij 2 weken in afzondering heeft gezeten. Hierdoor was de herintroductie zo gepiept. Kortom, ik ben écht een fan van Pet Remedy!

Tip!

Pet Remedy heeft naast de geweldige spray en verdamper ook een compleet ander product, namelijk een warmtemat! Deze warmtemat warmt op tot 39 graden en is een fantastische ondersteuning voor oudere katten, katten met artrose of katten die van een operatie moeten herstellen.

Geïnspireerd?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je Pet Remedy zelf eens proberen? Pet Remedy is verkrijgbaar in de Huistijger Kattenwinkel. Met het oog op de aanstaande feestdagen heb ik ook drie pakketten samengesteld met Pet Remedy en die pakketten zijn héél scherp geprijsd! Ook is de warmtemat beschikbaar in de Huistijger Kattenwinkel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven