Vijf dingen die je nog niet over mij wist!

Misschien vind je het leuk om mij wat beter te leren kennen. Daarom deel ik in deze blog vijf dingen die je vast nog niet over mij wist. Een heel persoonlijk blogje dus. Ik durf zelfs te beweren dat mijn eigen moeder nog iets nieuws over mij te weten kan komen als ze deze blog zou lezen! Nieuwsgierig? Lees snel verder! Maar eerst even dit: de afbeeldingen in deze blog zijn slechts ter illustratie 🙂

Caro

Hoewel er in mijn ouderlijk huis altijd wel een kat was, was mijn eerste echte eigen huisdier geen kat, maar een… hamster! Het was een muisgrijze langharige hamster die ik Caro had genoemd. Hoe ik bij die naam kwam? Ik heb werkelijk geen idee. De afbeelding hiernaast is overigens een andere hamster dan Caro. In de tijd dat Caro in mijn leven kwam, hadden we nog geen digitale camera’s en ik heb dan ook maar één hele wazige foto van Carootje.

Ik heb nooit geweten of het een hij of een zij was. Caro woonde in een caviakooi op mijn slaapkamer op zolder en mocht vaak los rondlopen. In die tijd (ik zat op de middelbare school) maakte ik nog wel eens cassettebandjes door nummers van cd’s op een cassettebandje op te nemen (oef… nu voel ik me oud!). Op een dag had ik nét een cassettebandje klaar en was ik bezig met de nummers op te schrijven, toen Caro – HAP – de tape in twee stukken knaagde. Bedankt, Caro!

Caro

Guilty Pleasure

Chocolademelk

Mijn guilty pleasure is warme chocolademelk met slagroom. Het maakt niet uit of het buiten vriest of dat de mussen van het dak vallen, ik vind dit áltijd lekker. Omdat ik plantaardig eet, kies ik voor de plantaardige variant op chocolademelk en slagroom. Ik maak ‘m nóg lekkerder met een klein snufje kaneel bovenop de slagroom. Jammie!

En als ik me dan toch aan het verlekkeren ben… als geboren en getogen Brabantse maakt een (vegan) worstenbroodje het helemaal af. Worstenbroodjes kunnen echt op elk moment van de dag. Als ontbijt, lunch, diner, tussendoortje of late night snack. 

Genant...?

Deze is misschien ietwat genant, maar ik ga het toch delen: mijn favoriete kledingstuk is mijn onesie. Heerlijk voor het ultieme weekendgevoel, nóg lekkerder op een grijze en druilerige dag. Heerlijk op de bank een filmpje kijken, met iets lekkers te knabbelen erbij, uiteraard bij voorkeur met een kat op schoot. Hier word ik helemaal zen van!

En als ik dan op de bank plof omdat ik mezelf een ‘luie dag’ gun, kijk ik graag een serie op Netflix. Ik vind heel veel leuk, maar het liefst kijk ik naar een serie waar een beetje spanning en actie in zit, zoals the Blacklist. Als mijn man en ik een film kijken dan kiezen we toch vaker voor een luchtiger genre zoals een romantische komedie of we kijken een documentaire.

Monster in onesie

100+ honden

Honden tijdens stage besluit houders van dieren

Ik volgde (en volg nog steeds) heel veel katgerelateerde cursussen, workshops en opleidingen. Een overzicht vind je hier. De stage die bij de opleiding ‘Besluit houders van dieren, hond en kat’ hoorde, heeft de meeste indruk gemaakt. Ik moest 160 uur stage lopen in een pension. Omdat de opleiding zowel op honden als op katten gericht is (dat is nu eenmaal niet anders), moest ik best wel een drempel over om alle honden te verzorgen. Ik was namelijk altijd best een beetje bang voor honden. Wás, want sinds die stage heb ik die angst grotendeels achter me kunnen laten. Ik vond het heel indrukwekkend om ruim 100 honden uit te laten op het bijbehorende veld, ze vervolgens samen met de andere medewerkers weer binnen te halen, ze eten te geven en ze te verzorgen. Toch blijf ik een voorliefde voor katten houden!

Mijn werk naast Huistijger Thuis

In het dagelijks leven ben ik niet alleen met katten bezig; ik ben ook leerkracht op een basisschool. Dat ben ik pas sinds 2019, omdat ik daarvoor als leidinggevende bij een overheidsorganisatie werkte en ik pas op latere leeftijd nog de Pabo ben gaan doen. Momenteel ben ik bezig met de Master Leiderschap in Onderwijs, omdat ik in de toekomst mijn ervaring als leidinggevende en mijn ervaring in het onderwijs hoop te kunnen gaan combineren.

 

Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat ik destijds na de middelbare school heb gedaan: ik heb de studie theater-, film- en televisiewetenschap afgerond aan Universiteit Utrecht. Ik volgde twee specialisaties, namelijk Cultuureducatie en Cultureel Erfgoed én Kunstbeleid en -management.  

Studeren en katten

En, ben je iets over mij te weten gekomen dat je nog niet wist? Ik ben benieuwd waar je het meest verrast door bent. En ik ben ook benieuwd of er nog meer onesie-fans zijn (ik hoop het maar, anders bestaat het risico dat ik vanaf nu als onesie-gekkie door het leven moet gaan…).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven